ליטל איטלי הוא מתחם איטלקי קולינרי ותרבותי יחיד מסוגו בארץ, המתחם ממוקם ממש על רחוב קפלן בתל אביב בין הרחובות ארניה במזרח וליאונרדו דה וינצ'י במערב והינו חלק מפארק שרונה. "ליטל איטלי" מורכב מ 4 מסעדות וחוויות קולינריות נפרדות לצד אלמנטים של שוק ותכנים תרבותיים איטלקיים.אז אם מתחשק לכם פסק זמן קצר באיטליה תוכלו לעשות זאת ממש כאן ב"ליטל איטלי" מתחם שרונה, תל אביב.


לקוחות יקרים, לצערנו המסעדה נסגרה אבל הפיקניק עוד ישוב במתכונת חדשה בעתיד הקרוב.

 

Little Italy is the only Italian culinary and cultural district in Israel and is located in the Sarona colony, right on Kaplan Street with Arnia Street to the east and Leonardo Di Vinci Street to the west.  Little Italy is comprised of four separate restaurants and culinary experiences along with Italian market and cultural elements.  So if you want to take a short break in Italy, you can do it right here in Little Italy, Tel Aviv.


Sarona Colony,

20 Kaplan Street, Tel Aviv

Tel: 03-6979000

על השולחן- מגזין גסטרונומי
Al Hashulchan" ("On the Table")- Gastronomic Media

שעות שמחות

בברים או בבתים האיטלקיים מעבירים את שעות אחר הצהריים עם דרינקים צבעוניים, אוכל קטן ופטפטת עליזה.

השף יוגב ירוס מליטל איטלי החדשה בשרונה מייבא את האפריטיבו- המרשם האיטלקי לחיים טובים.

לכתבה ב"על השולחן"

וואלה! אוכל
walla! Food

בהשראה רומאית: פסטה בוקטיני עם ארטישוק

"מהירה, משביעה וטעימה בטירוף! השף יוגב ירוס ממסעדת ליטל איטלי מתקתק מנת פסטה צבעונית ופיקנטית שמתאימה לכל ארוחה."

לכתבה ב"ואללה! אוכל"

 

פיקניק איטלקי במרכז ת"א

לא פחות מחמישה עסקים שונים נמצאים בשני מבנים במתחם שרונה בת"א, המכונים ליטל איטלי. השף יוגב ירוס שמנצח על הפרויקט המורכב מסביר איך עושים את זה. מגרש המשחקים הזה כולל זוג מבנים טמפלריים שמכילים לא פחות מ-5 עסקים שונים. מתחם פיקניק שכולל דוכני מזון מהיר כמו פיצה ופסטות בייצור עצמי, כריכים וגלידות מעגלה מיוחדת, לצד סלי פיקניק לישיבה בדשא הסמוך או על שולחן פיקניק; טרטוריה- מסעדה איטלקית בדגש על פסטות, דגים ופירות ים; וינריה- בר יין עם גבינות מיובאות מיוחדות ונקניקים בייצור עצמי; חנות יין לרכישה הביתה או לשתייה במקום; וקרנבירה- מסעדת בשר איטלקית מיוחדת.

לכתבה ב"ואללה! אוכל"

טיים-אוט ישראל
Time-Out Israel

טיים אאוט תל אביב בחרו בכריך ״מיטבולז פרמזן״ שלנו לאחד מ-12 הכריכים הכי טובים בעיר

בליטל איטלי לוקחים את המנה האולטימטיבית הזאת ודוחפים אותה לבגט איטלקי שנחרך קלות בגריל. הלחם מקבל קראנצ'יות נעימה, וחומו הקל ממס לאט לאט את פיסות המוצרלה והפרמזן המונחות על הקציצות שספגו היטב את טעמי הרוטב האדום. כריך שהוא ארוחה שלמה ומשביעה עם טעמי ילדות ובית, והכיף הגדול הוא לאכול אותו על הדשא במתחם שרונה ולשקוע אחר כך בסיאסטה קלה.

לכתבה ב-TimeOut

03-11-2015

 

 

הכל פתוח: מסעדת פיקניק נבחרה כאחת המסעדות המושלמות לבילוי תחת כיפת השמיים

בליטל איטלי פיקניק עלו על העובדה שיציאה אמיתית לטבע היא פעולה שגדולה על הקהל התל אביבי, אבל סימולציות על ישיבה בחיק הטבע היא סטארט־אפ. איסוף אישי של תקרובת איטלקית טרייה – פסטה, פיצה, סלט ויין לבן – עם סלסלה ומחצלת, בישיבה על המדשאה שבקצה שרונה.

לכתבה ב-TimeOut

26-05-2015

 

 

ויוה איטליה: יוגב יורס בליטל איטלי טרטוריה

כל מי שביקר באיטליה כבר יודע שלמטבח שלה יש הרבה יותר מה להציע מאשר פסטה ופיצה. השף יוגב ירוס מזמין אתכם למתחם הכי איטלקי בישראל – ״ליטל איטלי״.

לכתבה ב-TimeOut

08-03-2015

 

 

עד שיעלה עשן: עישון מזון הוא הדבר הטרנד הלוהט של השנה הקרובה

בחלק העליון של הקומפלקס ליטל איטלי בשרונה נמצאת הקרנבירה, שם מחזיק השף יוגב ירוס מעשנה בייבוא אישי מגרמניה. למעשנה יש מגירה שאליה מכניסים שבבי עץ. ירוס טוען כי לכל סוג בשר מתאימים תערובת מיוחדת של שבבי עץ שונים, כתבלין לכל דבר. בניגוד למעשנות הביתיות, המעשנה של ירוס מדויקת וכל פרמטר בה, כמו זמן העשן וטמפרטורת התנור, ניתן לשליטה. ארבע מנות מותקנות במעשנה בקרנבירה: Rosticciana – תבשיל מעושן של צלעות בקר מפורק, מבושל ביין ושורשים; Porcchetta – בשר לבן מגולגל ומעושן, פרוס לחתיכות דקות ומחומם בתנור עם בלסמי; חזה אווז ברוטב דובדבני אמרנה; 200 גר' אנטרקוט. להמשך קריאה >>

03-02-2015

 

הקשר האיטלקי

המתחם כולו נקרא ליטל איטלי והוא כולל את הפיקניק, הווינריה, הטרטוריה והקרנבירה. במבנה הפיקניק, שהכי קרוב לפינת קפלן ולאונרדו דה וינצ'י, הציבו דוכני רחוב באוריינטציה איטלקית: מאפי בוקר וכריכי פוקאצ'ות לפתוח איתם את היום, פיצות, סלטים ועגלת גלידות.

לכתבה ב "timeout"

לדף המסעדה ב "timeout"

05-03-2014

 

 

כתבו עלינו
From The Press

הבו קרנבירה ונשירה – העיקר הבשר

"העשן, מסתבר, לא עוזב את תל אביב. להיפך: עישון אוכל בכלל, ובשר בפרט, רק הולך ומתפשט לעוד ועוד מסעדות, והופך בכך להיות אחד הטרנדים הבולטים ביותר בתקופה זו. למגמה מצטרפת גם מסעדת הבשרים של מתחם ליטל איטלי בשרונה, שם הרחיבו את הקטגוריה של הבשרים המעושנים עם מבחר של צלעות מעושנות. תירוץ טוב לבקר במקום, אם תשאלו אותנו."

לכתבה ב"אכול ושאטו"

05-06-2015
 

פיקניק שלנו נבחרה כאחת מ-7 המסעדות הטובות ביותר בתל אביב

מסעדת פיקניק של ליטל איטלי נבחרה במקום ה-4 ברשימת המסעדות הטובות ביותר שכדאי לבקר בהם בתל אביב.

לכתבה

18-05-2015

 

קרניבורים, יש לנו בשורות טובות - מגוון צלעות בקרנבירה, תל אביב

"השף יוגב ירוס מציע בקרנבירה, מסעדת הבשר של ליטל איטלי, מבחר מנות חדשות של צלעות מעושנות. בין המנות: הסקוטאדיטה - ספריבס טלה מבושלות בציר ירקות ארומטי על יוגורט בופאלו וסלטון חריף של פלפלים קלויים ומנטה; שורט ריב בקר מושרות בעשבים טוסקניים ומזוגגות בברביקיו בלסמי ושמן צ׳ילי; ספריבס לבן מעושנות ברוטב ברביקיו "אגרו דולצ'ה" (חמוץ-מתוק) וצלויות בתנור אבן עם תפוחים חריפים".

אתר מאקו 

01-04-2015

 

רומנטיקה מושלמת חוגגים ב'טרטוריה' של ליטל איטלי בשרונה עם תפריט מיוחד בניצוחו של השף יוגב ירוס

"חג אהבה איטלקי חוגגים ב'טרטוריה' של ליטל איטלי בשרונה עם תפריט ספיישלים מיוחד לאוהבים. טרטוריה היא אחת מ- 4 מסעדות וחוויות קולינאריות בקומפלקס ליטל איטלי - קומפלקס איטלקי קולינרי ותרבותי יחיד מסוגו בארץ. המבקרים בטרטוריה שבליטל איטלי יהנו מפסק זמן איטלקי של ממש בתל אביב".

אתר ההורים והילדים- מאמי אנד דאדי

03-02-2015

 

או ל'אמור: דלעת אהובתי - 4 מתכונים צמחוניים מהשף של "ליטל איטלי"

"יוגב ירוס, השף המצודד של "ליטל איטלי", מבקש מכם לחפש עוד היום בשוק או אצל הירקן את כל הדלועים היפים של החורף, לפני שנגמרת עונתם הקצרה. רביעיית מתכונים יצירתיים של אנטיפסטי דלורית, קנלוני דלעת, ריזוטו כתום וגם פנקוטה עם דלעת ערמונים (!) ובניחוח תה ארל גריי"

כתבה ב-YNET אוכל

26-01-2015

 

CARNEBIRRA- קפיצה קטנה לצפון איטליה

"מסעדת CARNEBIRRA שוכנת במתחם שרונה המהמם לכשעצמו. אין ספק כי הביקור כאן הינו חוויה קרניבורית אשר תשאיר חותם אצל הקרניבורים שביניכם. מקום נפלא עם המון בשר איכותי, מגוון עשיר של משקאות נהדרים והכל בטוב טעם. במבנה המסעדה תמצאו בקומת הכניסה את PICNIC- כאן תוכלו למצוא שוק דוכני אוכל גורמה איטלקי בסגנון פיקניק. עוד בקומת הכניסה תמצאו את טרטורייה-כאן תמצאו מטבח איטלקי בניחוח ים תיכוני השואב את השארתו מדרום איטליה. גם את וינריה תמצאו כאן - בר יין המשלב נקניקים המיוצרים במקום וגבינות המגיעות במיוחד מאיטליה."

כתבה בבלוג  "לבזבז באהבה" במדור ביקורות מסעדה

21-01-2015

 

"פסטיבל וינו נובלו בווינריה, ליטל איטלי, תל אביב-

במסגרת חגיגות הבוז'ולה עורכים בבר היין הווינריה חגיגות וינו נובלו בין התאריכים 19-20 לנובמבר. במסגרת החגיגיות ייערך קוקטייל גדול ברחבת המקום עם דוכן טעימות של יינות מחברת הכרם ויקב דלתון לצד גבינות של מחלבות גד"

כתבה באתר מאקו

19-11-2014

 

איטליה במתחם שרונה, המקום הכי "חם" בתל אביב"

"ליטל איטלי", הוא מין קומפלקס שיש בו הכל.כל בילוי שעולה לכם בראש, יש.בזוגות- לערב רומנטי, עם הילדים- לאחה"צ של כיף, עם המשפחה- לפיקניק על הדשא, או עם עצמכם- כי לפעמים, הכי כיף לקחת סלסלה, למלא אותה בהמון דברים טובים,אחלה רעיון. ממש ממש אהבתי.
קחו מה שתרצו, ופרגנו לדייט שלכם סלסלת פיקניק."

כתבה בבלוג "תמונות מהחיים הטובים"

27-08-2014

 

"מתחם ליטל איטלי נמצא במתחם שרונה בתל אביב וחובק ארבע מסעדות שהמקשר ביניהן סגנון איטלקי וכל מסעדה בעלת אופי מיוחד.סיקרן אותי מי הגה את רעיון הליטל איטלי ולאחר שהבנתי מי הקים אותו הבנתי מדוע המקום ברמה גבוהה. הוא הוקם על ידי מספר גופים מוכרים בתחום הבילוי והמסעדנות בארץ"

כתבה בבלוג הקולינרי "יופי במטבח"

18-08-2014

 

"בהשראת צפון איטליה דווקא הוקמה במושבה שרונה מסעדה שמחברת בין בירה לבשר. השף יוגב ירוס (לשעבר מל ומישל) הרכיב תפריט על בסיס בשרים מעושנים כגון חזה אווז מעושן עם רוטב דובדבני אמרנה או Procchetta ירך לבן בזיגוג בלסמי. כדי לא להגביל את הלקוחות מתעסק במטבח גם בשיטות הכנה אחרות שמובילות למנות כגון סלסיצ'ה עגל מתובלת בפלפל לבן בתנור אבן וסטייק פיורנטינה (פורטר-האוס) ענק במשקל 1.2 ק"ג."

כתבה באתר "Zap-Rest"

12-08-2014

 

"הגיע זמן הבשר.שמנו פעמנו לכיוון הקרנבירה.במסעדה מתמקדים על נתחי בשר שונים,חלקם מעושנים במעשנת,חלקם בצריבה על גריל שלצידם פלטות אנטי פסטי,סלטים ובירות."

כתבה בבלוג הקולינרי "שובב"

12-08-2014

 

בצידו המערבי של שרונה  ממוקם מתחם "ליטל איטלי" שהוא מתחם איטלקי קולינרי אחר וייחודי  המאגד בתוכו  4 מסעדות שהן חוויה קולינריות שונה: טרטוריה, וינריה, קרנבירה ופיקניק, שוק אוכל בוטיקי שיקי ומיוחד.עושר של מנות וטעמים נכונים למבקרים במתחם – פסטות , פיצות , סלטים גלידות יין ובשרים.

כתבה בבלוג של איריס לוי- קולינריה עילית במיטבה

05-08-2014

 

 

"עשרה קבין של כישרון ירדו לעולם. תשעה נטלו האיטלקים... משהו מהעושר והשמחה האיטלקית מצאתי לאחרונה מרוכז לו בנקודה פסטורלית במיוחד, ממש קרוב לכאן... אפילו כרטיס טיסה לא צריך... כשהוא מוקף במגדלי ענק, שוכן לו מרכז שרונה הקסום, בינות לירק ולמים, וכמובן בתי הטמפלרים נמוכי הקומה אך רבי ההסטורייה והיופי, תמצאו את "ליטל איטלי" - מקבץ איטלקי משמח לב וחיך!"

כתבה בבלוג הקולינרי "הסלסלה"

23-07-2014

 

"במתחם אחד שזכה לכינוי "ליטל איטלי" הקמו ארבע מסעדות צמודות, ובתוך "קרנבירה" שבקומה העליונה תמצאו את עצמכם ישובים באחד מששה שולחנות צרים וארוכים. כל אחד משולחנות האלו הוא בעצם רהיט עצמאי המשלב כמה פונקציות"

כתבה במגזין "בניין ודיור"

10-06-2014

 

"הטרטורייה של ליטל איטלי מתמודדת עם לא מעט תחרות במתחם שרונה, אבל נכון לעכשיו זהו מקום איטלקי מוצלח, בפשטות צלולה, חדה ומדויקת תחת ידו המיומנת של השף יוגב ירוס"

כתבה ב "ואללה! אוכל"

08-05-2014

 

עוד מקום חדש במתחם החדש של תל אביב - שרונה, ופה לא מדובר על אחת אלא בעצם על שלוש פלוס 1: "ליטל איטלי" הוא מתחם בתוך המתחם:  4 מסעדות בסגנון איטלקי. האחת, טרטוריה שמגישה אוכל דרום איטלקי (פסטה, פיצות, פירות ים ודגים); השניה - Carneberia, שילוב של בשר ובירה; השלישית - חנות יין ובר קטן שמגיש תפריט "צ'יקטי", טאפס איטלקי שהגיע מונציה; והרביעית - פיקניק.

nana10אוכל

13-04-2014

 

"ליטל איטלי יושבת על שני מבנים טמפלריים בשרונה, שיהוו עסק אחד", מסביר ירוס שיהיה השף של כל המתחם, "המיזם כולל 4 בתי אוכל נפרדים שיחד מונים 120 מקומות ישיבה. עבדנו על הפרויקט הזה שנתיים. הזמנו המון ציוד וחומרי גלם מאיטליה

לכתבה המלאה ב"וואלה אוכל"

27-02-2014

 

"סוף סוף רואים עוד סנוניות ממתחם שרונה. בשבועות הקרובים עתיד להיפתח ליטל איטלי, מתחם קולינרי שיוקם בין הרחובות לאונרדו דה וינצ'י וקפלן"

כתבה בעכבר העיר

26-02-2014

 

ליטל איטלי עתיד לאגד תחתיו ארבע חוויות קולינריות שונות, שוק אוכל בוטיקי וקצת תרבות איטלקית, מתוך כוונה להעביר תחושה של ביקור באיטליה באמצע תל אביב.

כתבה בעכבר העיר

05-11-2013

 

"יוגב ירוס עושה כבוד לארוחה החשובה בסדר היום האיטלקי: אפריטיבו של אחר הצהריים. מתכוני שעת ערביים סיציליאנים של סלט פלרמו, פלפלים אפויים, סרדינים מטוגנים ועוד"

כתבה ב ynet

23-09-2013

 

אסף גרניט (מחניודה) ממליץ על: ליטל איטלי

"בעוד כחודשיים קולגה שלי, שעוד אי אפשר לחשוף את שמו, יפתח את ליטל איטלי במתחם שרונה – יהיו שם גם דוכנים של פיצה, פסטה ועוד, גם מסעדת בשרים וגם טרטוריה של דגים ופירות ים. לבחור שעומד מאחורי המקום יש ידיים טובות. הוא מאוד רציני, מוכשר ומקצוען, לא נוהה אחרי טרנדים ועובד קשה"

כתבה ב mako

21-03-2013

 

"בעוד חצי שנה ייפתח מתחם שרונה עצמו, בהשקעת עתק של 600 מיליון שקל, ועבודות הגימור בעיצומן. המתחם ישלב בין 33 מבנים טמפלריים לשימור, פארק ירוק ובתי עסק בתחומי הקולינריה, האופנה והמסחר."

כתבה ב ynet מגזין נדל"ן

26-03-2012

 

"ליטל איטלי של השף יוגב ירוס מציע חוויה קולינרית רב-שכבתית"

באתר מתחם שרונה