מסעדת בשר בתל אביב
תל אביב נחשבת כאחת הערים המובילות בכל הקשור לתחום האוכל והקולינריה. ישנו שפע בלתי פוסק של מסעדות ובתי מאכל בתל אביב המציעים סוגים שונים של מאכלים מכל מטבח בעולם. ישנן מגוון של מסעדות אסייתיות, איטלקיות, ים- תיכונית או מסעדות אשר מתמחות בסוג מסוים של אוכל. למשל מסעדה המתמחה רק באוכל יהודי מסורתי או מסעדת בשר בתל אביב המתמחה בהגשת מנות בבשר איכותית ומגוונות.
אם בעבר מסעדת בשר הייתה נחשבת מסעדה בה מוגשים שיפודים וקבבים ובמקרה הטוב סטייק בעל טעם צמיגי, כיום מסעדת בשר בתל אביב תגיש מבחר של נתחים ומנות המכילות בשר במטרה לענות על הצרכים המשתנים של הלקוחות. הישראלים החלו לטוס יותר ויותר לחו"ל וגילו שם עולם שלם של טעמים, שיטות בישול וטיפול בבשר ומנות חדשות אשר העלו את הסטנדרטים של הישראלים. בעלי המסעדות והטבחים לא נשארו אדישים, והחלו להציע בהתאם מנות בשר מתוחכמות אשר עונות על הסטנדרטים החדשים שהישראלים החלו להציב בכל הקשור בהגשת בשר.
מה השתנה?
חלו כמה שינויים משמעותיים בתחום מסעדות הבשר. אחד השינויים הבולטים הוא התפריט וצורת ההגשה. בעקבות צבירת הידע של הלקוחות בדבר נתחי הבשר השונים מסעדות החלו לנקוט בצורה חדשה של הגשה בה הסועד ניגש לחלק במסעדה אשר משמש למעשה כקצביה ובוחר את הנתח והגודל המתאים לו מתוך המבחר המוצג לו. בשיטה זו הסועד יכול להשתמש בידע שלו לבחון את הנתחים ולא תלוי בהמלצת המלצר בלבד. ניתן למצוא בכמעט כל מסעדת בשר בתל אביב המציעה שיטה זו מגוון של נתחים מאלה המוכרים יותר לנתחים מיוחדים ונדירים אשר שמורים למביני עניין.
שינוי נוסף חל גם בידע ובמקצועיות של השפים והטבחים עצמם. כיום לא מספיק להחזיק גריל-מן שיעמוד ויהפוך את הבשר על האש אלא יש יותר מקום ומודעות לאופן הכנת הבשר המתחיל כבר בטיפול בו בצורות שעד כה לא היו נפוצות, למשל יישון או עישון. שיטות הטיפול החדשות בתוספת מטבחים חדישים והתפתחות הידע המקצועי של העוסקים בבישול ובהכנה עזרו להתפתחות מנות הבשר בתפריט ושיפור הטעמים של המנות הידועות והקיימות במטרה להדביק את הפער בכל הקשור בהגשת בשר בעולם.
כמו כן חומרי הגלם איתם עובדות המסעדות השתנה. ידע שנצבר עם השנים בגידול בקר הביא לעלייה משמעותית בגידול הבקר ברמת הגולן ואיכותו. הדבר מאפשר למסעדות לקבל בשר טרי בכל חלקי הארץ. גם מסעדת בשר בתל אביב יכולה להגיש כיום בשר טרי המגיע ישר מן רמת הגולן. בנוסף, שורה של שינויים והקלות בגופים ממשלתיים הביאו להגברת ייבוא הבשר מחו"ל. אמנם הבשר מגיע קפוא, אך ניתנת כעט האופציה לטעום נתחי בשר ממקומות שעד כה לא היה ניתן לייבא מהם ובזול יותר.